Informatie aanvraag
Verstuur

Openingstijden:

Vanaf zaterdag 25 november tot en met zaterdag 16 december is onze kwekerij geopend.

Maandag t/m vrijdag 10:00-17:00
Zaterdag 9:00-17:00
Zondag 10:00-16:00

Tot snel op ons Buitengoed!

+Zelf je boom uitzoeken
+Midden van het land
+Kerstevents
Openingstijden

Je eigen boom zagen of spitten

Elk seizoen z’n charme

De seizoenen maken het leven op het bosrijke land steeds afwisselend. De cyclus van zaaien, groeien en oogsten, van jong leven dat volwassen wordt. Nergens genieten we zo van de seizoenen als op ons Buitengoed. Nu de winter is aangebroken richten wij ons op de kerstdagen. Het passievol kweken van mooie oersterke, duurzame bomen zit in ons DNA en doen we al langer dan 50 jaar. Van miniboompje voor op het keukentafeltje tot bomen van 8m hoog die prijken op stadspleinen. Eigen kweek, eigen velden, biologisch & altijd vers! Voor iedere gezaagde of gespitte boom, planten wij een jonge boom terug. Wij kweken onze bomen zonder gebruik van kunstmest en/ of chemische bestrijdingsmiddelen, een bewuste duurzame keuze. Tevens kun je bij ons terecht voor allerlei aanverwante kerstartikelen en wij verkopen de Easyfix standaard. Dé standaard waarmee je boom in een mum van tijd staat.

Nordman spar (het neusje van de zalm)

Deze spar heeft mooie dikke donkergroene naalden en een zeer mooie vorm. De zachte naalden die niet prikken vallen bijna NIET uit. De nordman heeft dikke stevige takken, zodat je zonder probleem zwaardere kerstballen en versieringen in je boom kunt hangen. De teeltduur van een boom van 1,5m is 10 jaar, maar biedt dan wel een zeer kwaliteitsvol product. Deze boom bieden wij hoofdzakelijk alleen gezaagd aan, dit in verband met hun pin wortel.

De klassieke fijnspar (Picea Abies)

Deze heerlijke ruikende klassieker doet al jaren dienst als kerstboom. Hij heeft een piramidale groei, is heldergroen en zeer dicht vertakt.

Nobilis takken

Haal naast je kerstboom nog meer kerstsfeer in huis en ga zelf aan de slag met deze prachtige takken. Denk aan een kerstkrans aan je voordeur of een kerststuk voor op de keukentafel. Zo haal je zelf de kerstsfeer in huis.


Moet ik reserveren om een kerstboom om te zagen?
<p>Je hoeft niet te reserveren, vanaf 25 november zijn wij dagelijks geopend voor het zagen of spitten van je kerstboom. Ook kun je een Nordmann bij ons uitzoeken vanaf ons kerstbomenplein, deze kan je echter niet zelf zagen.</p><p>Let op: we hebben een beperkte vooraad bomen die je zelf kunt zagen of spitten!</p>
Kan ik ook een Nordmanboom zelf zagen?

Alleen onze traditionele sparren zijn zelf te zagen of spitten. De Nordmann kun je helaas niet zelf zagen of spitten, die staan al gezaagd op ons kerstbomenplein.

Zijn de kerstartikelen uit de winkel ook online verkrijgbaar?
Helaas niet, je kunt wel inspiratie opdoen, maar wij verkopen ze alleen in onze kerstwinkel.
Kan ik ook een cadeaubon krijgen voor een kerstboom?

Wij bieden cadeaubonnen aan, deze zijn in te ruilen in onze kerstwinkel of voor een kerstboom.

Moet ik zelf een schep of zaag meenemen?
Nee, zagen en scheppen zijn aanwezig bij ons op de kwekerij.
Zijn jullie kerstbomen biologisch?
Onze bomen zijn grotendeels biologisch gekweekt, zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen.
Hoe verzorg ik mijn kerstboom?

Geef de boom dagelijks water, ook als hij geen kluit heeft of hou de aarde/kluit vochtig. Geef bij het water ook het zakje voeding dat wordt meegegeven bij aankoop van de boom, als je een gezaagde boom hebt.

Laat bij vorst de boom eerst acclimatiseren voordat je de boom naar binnen haalt, bij voorkeur in de schuur of tegen een buitenmuur van het huis
Zet de boom niet naast een kachel of open haard of andere warmtebron.

Bieden jullie ook een houten kruis aan onder een gezaagde kerstboom?
Helaas niet, want ook een gezaagde kerstboom heeft water nodig. Wij verkopen hiervoor de Easyfix standaard.
Mag ik bij een kerstevent mijn eigen catering of entertainment regelen?
Inzet externe partijen is alléén mogelijk in overleg met Buitengoed de Boomgaard.
Bieden jullie arrangementen of events op maat?
<p>Voor onze kerstevents bieden wij vaste arrangementen, maar je kan het zo&nbsp;<span style="font-size: 1em;">gek maken als je zelf wilt. Een draaimolen? Christmas Carols of je eigen kerstpakket samenstellen? In overleg met één van onze eventplanners is veel mogelijk.</p>
Is er muziek aanwezig tijdens de kerstevents of kunnen we een gospelkoor inhuren?
<p style="color: rgb(46, 46, 46); font-family: nerislight;">Een (achtergrond)muziekje hoort er natuurlijk bij, maar onze locatie is niet geschikt voor luide (versterkte) muziek.</p><p style="color: rgb(46, 46, 46); font-family: nerislight;">Omdat Buitengoed de Boomgaard aangemerkt staat als buitenlocatie zijn er duidelijke restricties m.b.t. het geluidsniveau. Buitengoed de Boomgaard beschikt over een eigen geluidsinstallatie met limiter, hierop kan je je eigen muziek, iphone of een ander device installeren en die over deze muziekinstallatie laten afspelen.</p><p style="color: rgb(46, 46, 46); font-family: nerislight;"><span style="font-size: 1em;">In huur externe partijen altijd in overleg. Voor versterkte / harde muziek, is Buitengoed de Boomgaard helaas niet de juiste locatie.</p>