+31 30 65 63 896

Onze kwekerij

Elk seizoen z’n charme

De seizoenen maken het leven op het bosrijke land steeds afwisselend. De cyclus van zaaien, groeien en oogsten, van jong leven dat volwassen wordt. Nergens genieten we zo van de seizoenen als op ons Buitengoed. Nu de winter is aangebroken richten wij ons op de kerstdagen. Het passievol kweken van mooie oersterke bomen zit in ons DNA en doen we al langer dan 50 jaar. Van miniboompje voor op het keukentafeltje tot bomen van 8m hoog die prijken op stadspleinen. Eigen kweek, eigen velden & altijd vers!

Nordmanniana spar (het neusje van de zalm)

Deze boom die afkomstig is van de Kaukasus en Noordoost Turkije is naar onze mening de kerstboom van de toekomst. Deze spar heeft mooie dikke donkergroene naalden en een zeer mooie vorm. De zachte naalden die niet prikken vallen NIET uit. De nordmanniana heeft dikke stevige takken, zodat je zonder probleem zwaardere kerstbollen en versieringen in je boom kunt hangen. De teeltduur van een boom van 1,5m is 10 jaar, maar biedt dan wel een zeer kwaliteitsvol product. De Abies Nordmanniana kan je ongetwijfeld de Rolls Royce onder de kerstbomen noemen. Daar onze kerstbomen medio december pas (vers) van het land komen kan je gerust zonder probleem deze boom meer dan 1 maand in huis houden.

De Servische spar

De Servische spar is gekenmerkt door zijn zilverachtige kleur, die te wijten is aan de witte onderzijde van de naalden. Hij heeft een slankere groei dan die van de gewone spar. De van nature zilverachtige kleur van de Servische Spar, die ook wel Omorica genoemd wordt, zorgt ervoor dat hij even geraffineerd als de originele kerstboom is. Deze Blauwe spar heeft ook iets minder naaldafval of de gewone kerstboom.

De klassieke kerstspar

Deze heerlijke ruikende klassieker doet al jaren dienst als kerstboom. De Picea is bovendien de meest gekweekte Conifeer in de Ardennen voor de hout productie. Hij heeft een piramidale groei, is heldergroen en zeer dicht vertakt. Zijn naalden zijn 15 tot 25 mm en zijn naar voren gericht, naast elkaar op roodbruine takjes. Deze boom is afkomstig van de Bohemen in het Zwarte Woud. Deze Picea wordt veel gekapt of met aardkluit aangeboden, daardoor is deze wel onderhevig aan naald afval. Daar dit soort ook medio december pas (vers) van het land komt zorgt ervoor dat de naald afval tot een minimum beperkt wordt.

Nobilis takken

Haal naast je kerstboom nog meer kerstsfeer in huis en ga zelf aan de slag met deze prachtige takken. Denk aan een kerstkrans aan je voordeur of een kerststuk voor op de keukentafel. Zo haal je zelf de kerstsfeer in huis. Hieronder wat tips om zelf te gaan freubelen.

Wat heb je nodig?

  • Steekschuim (oasis)
  • Bloembakje of schaaltje
  • IJzerdraad
  • Kaars
  • Decoraties (zelf gemaakt is natuurlijk het allerleukst)
  • Mos (lekker uit je eigen tuin, of in het bos te vinden)
  • Spuitsneeuw (doet het altijd leuk)

Laat voor je begint de oasis even in het water liggen. Plaats de oasis in een mooi schaaltje en snijd de zijkanten bij zodat het goed past. Hierna steek je de kaars erin en ga je voorzichtig de takjes insteken. Daarna ga je met het mos en je decoraties te werk. Let goed op dat je het groen niet te dicht bij de kaars plaats. De kaars moet goed naar beneden kunnen branden zonder brandgevaar. Sneeuwt het lekker buiten? Dan is het wel zo leuk om het stuk af te werken met spuitsneeuw! Veel freubelplezier gewenst.

Kwekerij
Particulier
Zakelijk
Beleving
Geopend vanaf vrijdag 29 november
Volg het laatste nieuws
Onderdeel van Buitengoed de Boomgaard